2011. május 9., hétfő

Kirándulás - gyomorfájás



Kirándulunk vasárnap, apa, anya meg én...

Pontosabban szombaton, szerencsénkre nagyon szép, napos időben. És nem pont ebben a felállásban, mert kicsit nagyobb létszámú volt a csapat, pontosan egy egész osztálynyi elsős gyerek, a hozzájuk tartozó függelékekkel. (értsd: szülők, tesók).
Busszal történt a kirándulás, Szentendréről Pilisszentlászlóra föl, onnan gyalog le. Aki ismeri az utat, biztosan tudja, igen kanyargós útról van szó, és biza a busz 3 és fél perc után egy sűrű, meleg katlanhoz kezdett hasonlítani. És jött, aminek jönnie kell: a kavargó gyomor hamar jelzett, ezúttal sajnos hányingert több apróságnál, de szülőtársnál is.
Ezért gondolom, hasznos lehet, ha megnézzük, a Jóisten mit adott nekünk ez ellen a kellemetlen tünet ellen, a gyógyszer helyett:

Borsmenta: Hasfájás, emésztési zavarok, hányás, hasmenés heveny tünetei ellen alkalmas. Borsmentaolaj nagyon híg oldatával kenjük be a has felületét. (min. 1 csepp borsmenta olajat 30 ml hordozóolajban oldjunk fel.)
Tea formájában is hatékony. Felfúvódás, ételmérgezés, utazás közben fellépő gyomorfelkavarodás ellen jó. Tartsuk készenlétben a táskában! Megnyugtatja a gyomor izmait. Mentális stimuláló hatása is van. Erős gyógynövény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése