2010. szeptember 20., hétfő

Szív-asszociációk

SZÍVASSZOCIÁCIÓK

Szín: vörös. A vörös a szív és a vér színe. Nyugaton a gyógyszergyárak elsősorban a vörös színt használják a szívgyógyszereknél.

Érzelem: öröm, szeretet. A kínai menyasszonyok általában vörösben mennek férjhez. A magány és az elválás megtámadja a szív energiáját, innen származnak az olyan kifejezések, mint : megtört szív, szívfájdalom.

Mentális asszociációk: A szív a lélek otthona. A hála, az alázatosság, a nagyrabecsülés az udvariasság mind itt ered, innen származik a jószívű kifejezés. A szív vezetékén lévő pontokat lehet használni a lélek zavarainak, például zavarodottság, delíriumos elmezavara kezelésére.

Érzékszerv: nyelv. Az örömöt és szeretetet közölni kell, hogy teljes mértékben megvalósuljanak.

Páros szerv: vékonybél. Az érzelmi zaklatottság, különösen a szorongás, hasmenést okozhat.

Íz: keserű. A túlzottan keserű íz megtámadhatja a szív energiáját. A keserű növényeket általában a testben lévő túlzott forróság kezelésére használják.

Napszak: 11-13 óra között. A szív energiája ekkor a legerősebb. A szívrohamok leggyakrabban dél körül fordulnak elő, amikor az energia erőteljes áramlását valami akadályozza.

Évszak: nyár. Ez az év legmelegebb, leginkább jang időszaka, amikor a természet is a legaktívabb.

Klíma: forróság. A szívet lázak támadhatják meg, delírium és szívdobogás tünetek kíséretében. A forróság természetesen más szerveket is megtámadhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése