2011. február 28., hétfő

A belső béka (vagy mégis inkább béke?)


"A türelmesség, a megfontoltság, a belső béke az, amelyet sugározni kell mások felé. Sokat segít a lelki problémák, a negatív gondolatok leküzdésében, ha barátságban élünk. Mások cselekedeteit nehéz elbírálni, de saját szándékaink tisztaságáról mi magunk gondoskodunk. Hibázhatunk de tanuljunk a hibákból és igyekezzünk azokat kijavítani. Ha azt akarjuk, hogy valaki szeressen minket, nekünk kell elkezdeni szeretni" - olvasom egy gyógyításról szóló könyvben.... és gondolkozni kezdek: hogy is van ez?
Hamarosan jönnek hozzám a vendégeim, és teljes figyelmemmel szeretnék jelen lenni a kezelés közben, épp' csak az előbb szólt vissza a kiskamasz fiam foghegyről egy olyat, amitől minden jó érzésű embernek viszketni kezdene a tenyere. Ja, és a kislányom zokog, hogy nem találja a hajpántját, és különben is kilóg a pulcsi alól a póló, és így természetesen egyetlen elsős sem indulhat iskolába. A középső gyermek pedig közvetlenül iskolába indulás előtt, - mikor 100km/h sebességgel kellene készülődni - ül az ágyán, csendesen bámul maga elé, és önfeledten tanulmányozza a lábujjait.
Én csinálom a reggelit - elvivőset, és helyben megevőset egyszerre (és naná, hogy hétfő reggel üres a hűtő!), és csomagolom az uramnak az ebédjét. Közben próbálom rávenni őket a készülődésre, de valahogy nem akarnak ma iskolába menni!
Arról nem is szólva, hogy a jobb karomat egy rossz mozdulat miatt úúgy, de úúgy megerőltettem, hogy a jó öreg "tigris-tapasz" sem segít, csak ontja az "illatát", nehogy véletlen valaki a közelembe jöjjön.
AUMMM! Mondaná az öreg jógi. Én nem mondok ilyet, csak szaladok körbe, és próbálok a megfontoltság és belső béke hangján szólni a gyermekeimhez, no meg sugározni a ... mit is? .... ja a szeretetet.
És tanulok a hibáimból. Mondjuk már pénteken elkészítem a hétfői reggelit, vagy esetleg nem fogok kezelni soha többet hétfőn.
Egyik sem az igazi, igaz? Inkább csak befestetem majd az ősz hajszálaimat, és kötök még egy csomót a pattanni készülő húrokra.
No és tiszta szándékkal lenyugtatni magamat. Veszek pár mély levegőt, az mindig bejön, és most már mindjárt elkezdek sugározni is. Mindjárt... mindjárt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése